De Gea: "United is perfecte club voor mij"

David de Gea wordt bij Manchester United de opvolger van Edwin van der Sar. De Spaanse goalie verlaat Atlético Madrid met pijn in zijn hart.

De Gea brak door in het doel bij Atlético, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. "Er zal altijd een plekje voor Atlético zijn in mijn hart. Ik ben er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van de club. Het blijft altijd een grote club", zei de aankoop van United op een persconferentie.

De Spaans jeugdinternational is erg gelukkig met de transfer naar de Engels kampioen. "United is een grote stap voorwaarts. Het is één van de beste clubs van de wereld. Ze hebben uitstekende faciliteiten en dat biedt mogelijkheden om te blijven groeien als speler en als persoon."

"Ik ben niet bang voor critici. Ik doen gewoon mijn best en ik heb genoeg vertrouwen om hier te slagen. Als ik niet klaar zou zijn voor de overstap dan had ik het niet gedaan", aldus De Gea, die nog een laatste boodschap had voor Atlético-fans. "Ik wil de supporters van Atlético enorm bedanken voor hun steun en ik hoop dat we elkaar in de toekomst weer eens zullen zien."