Ecclestone: "Geen probleem met dominantie Vettel"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft geen enkele moeite met de huidige dominantie van Sebastian Vettel in de Formule 1. De Duitse coureur won dit jaar met de Red Bull zes van de acht races en volgens Ecclestone zorgt dit niet voor verveling bij de fans.

Ecclestone vergelijkt de dominantie van Vettel met die van Michael Schumacher uit 2004. "Hij bevindt zich in een soortgelijke positie. Hij is de beste van het veld. Daarom domineert hij," zei de Brit die niet denkt dat fans hierdoor niet zullen kijken. "Het maakt het juist interessant, want iedere race is het weer de vraag wie erin slaagt om Vettel te verslaan. Daar komen de fans op af."

Ecclestone denkt dat Red Bull de komende jaren mogelijk wel eens zou kunnen domineren, iets wat Ferrari begin deze eeuw deed. "De tegenstand die Vettel krijgt, is veel sterker dan in de tijd dat Schumacher domineerde. Dat maakt zijn zeges nog noemenswaardiger," zei de Brit die vindt dat Vettel wel wat te vergelijken is met de postume wereldkampioen van 1970 Jochen Rindt. "Hij blijft met beide benen op de grond, hoe groot zijn succes ook is. Dat maakt hem een echte kampioen. Dat was ook een sterk punt van Jochen. En het zijn allebei slechte verliezers."