Blom fluit vanavond toch Egyptisch duel

De Egyptische voetbalbond heeft besloten om het topduel tussen Al Ahly en Zamalek, de huidige nummers één en twee van de Egpytische Premier League, uit te stellen. Reden hiervan zijn de ongeregeldheden in het centrum van de stad tussen honderden jongeren en de politie.

Bij deze rellen zijn veertig mensen gewond geraakt. Reden genog voor de voetbalbond om het duel uit te stellen. Scheidsrechter Kevin Blom was aangesteld om de topwedstrijd in goede banen te leiden, maar hij hoeft nu niet meer af te reizen naar Egypte.

Samir Zaher, voorzitter van de Egyptische voetbalbond, heeft al laten weten dat er snel een nieuwe datum bekend wordt gemaakt waarop het duel tussen de twee meest populaire clubs van Egypte alsnog doorgang kan vinden. Het is niet bekend of Blom dit duel dan zal fluiten.

Update 16:36 uur

De wedstrijd tussen de Egyptische topclubs Al Ahly en Zamalek vindt vanavond toch doorgang. Enkele uren voor de aftrap is de bevestiging naar buiten gekomen dat de wedstrijd toch gespeeld zal worden.

Kevin Blom, vanavond scheidsrechter van het topduel tussen de huidige nummers één en twee van de Egyptische Premier League, liet tegenover VI Radio weten: "Er was wat paniek omdat er wat politieke onrust was dinsdagnacht. Maar de minister van Binnenlandse Zaken heeft gemeld dat de wedstrijd gewoon doorgaat. Het is een van de grootste derby's ter wereld. 7,5 miljoen mensen kijken hem op televisie en tachtigduizend man zitten in het stadion."

"'Dat is natuurlijk geweldig om mee te maken, maar ik heb wel geëist dat mijn veiligheid en die van mijn assistenten (Patrick Langkamp en Nicky Siebert, red) gegarandeerd is", vervolgt de arbiter. "We willen wel terug naar Nederland op een veilige manier. Mijn leven is tenslotte belangrijker dan een voetbalwedstrijd."