'Renault langer motorleverancier Red Bull'

Red Bull Racing staat op het punt om het contract met motorleverancier Renault te verlengen. De afgelopen jaren was deze combinatie in de Formule 1 succesvol en ook dit jaar gaat de renstal in beide kampioenschappen aan de leiding. Het huidige contract tussen Red Bull en Renault loopt eind 2012 af.

Volgens Red Bull-baas Dietrich Mateschitz waren Red Bull en Renault vorige week al dicht bij een nieuwe overeenkomst. Het bekendworden dat vanaf 2014 de huidige motor wordt vervangen door een 1,6 liter zescilinder turbokrachtbron zal het proces lichtelijk vertragen, maar de intentie van beide partijen blijft om de komende jaren met elkaar door te gaan.

Renault zou daarnaast weer een sterkere band met een Formule 1-team willen hebben. Het merk levert momenteel naast Red Bull ook aan Lotus Renault GP en Team Lotus. Er zijn gesprekken om de oude banden met Williams weer te herstellen, waarbij de Britse renstal mogelijk op extra ondersteuning kan rekenen, al is voor die sterkere band ook Team Lotus in de running, zo weet Autosport te melden.