Adriaanse wil Tiendalli bij Twente houden

Trainer Co Adriaanse wil Dwight Tiendalli graag bij FC Twente houden. Het contract van de verdediger loopt eind deze maand af.

Adriaanse heeft al een gesprek met Tiendalli gevoerd om de speler over te halen zijn contract bij FC Twente te verlengen. Dat meldt De Telegraaf. Tiendalli maakte eerder echter zijn vertrek bekend en zei dat hij zijn carrière graag een vervolg in het buitenland wilde geven. Het vertrek van trainer Michel Preud'homme en de komst van Adriaanse zouden daar wel eens verandering in kunnen brengen.

"In principe wil ik hem er graag bij houden", zegt Adriaanse. "Ik ken Dwight goed uit mijn tijd bij Ajax, toen hij een van de grotere talenten van de jeugdopleiding was. Toen speelde hij nog wel als aanvallende middenvelder. FC Twente gaat verder met hem in gesprek en als het aan mij ligt, blijft hij. Maar uiteindelijk is de beslissing aan hem."

Adriaanse kijkt positief terug op zijn eerste twee werkdagen bij de club. Twente won gisterenn met 0-12 van SC Markelo. "We hebben goed getraind en vervolgens bijna alle doelstellingen gehaald. De eerste doelstelling was heel blijven, de tweede geen doelpunten incasseren, de derde geen corners tegen. Die laatste is helaas mislukt. In de eerste helft kregen we één hoekschop tegen", zegt Adriaanse.