Treinen woensdag volgens normale dienstrooster

De NS gaat woensdag weer volgens de reguliere dienstregeling rijden. Het is echter nog niet uit te sluiten dat het noodweer schade aanricht aan het spoor. Daarom zijn woensdag mogelijk toch nieuwe ingrepen in de dienstregeling noodzakelijk. Dat heeft de NS dinsdagavond bekendgemaakt.

Omdat het noodweer Nederland vooral dinsdagavond en -nacht teistert, is er volgens een woordvoerder van de NS behoorlijk wat tijd om eventuele schade te herstellen.

Het staartje van het noodweer verlaat het land via het noordoosten echter pas in de ochtend. Daarom worden in Amersfoort, een centraal punt, bussen bij het station gestald om eventuele problemen de baas te kunnen.

"Maar de mogelijkheden van vervoer per bus moeten niet worden overschat. Voor het vervoeren van 1200 reizigers, moeten ruim honderd bussen worden ingezet", aldus de woordvoerder. Daarom blijft het advies aan reizigers voor vertrek zich te informeren over de situatie op het spoor van kracht.

Door zware windstoten kunnen onder meer takken en bomen op het spoor terechtkomen. Ook kan blikseminslag in elektrische apparaten voor problemen zorgen. Dinsdag rond 20.30 uur was de situatie op het spoor volgens de woordvoerder echter rustig.

Ook op de stations was het veel rustiger dan normaal. "Dat wijst erop dat veel mensen hebben besloten thuis te blijven vanwege het noodweer."


Treinen woensdag volgens normale dienstrooster (Foto: Novum)