Ook Kraak & Smaak stuit op beveiliging Glastonbury

Niet alleen topmodel Kate Moss kreeg het afgelopen weekeinde aan de stok met de beveiliging op het Britse festival Glastonbury. Ook Kraak & Smaak werd op het matje geroepen. Moss werd zaterdagavond backstage weggestuurd. Bij Kraak & Smaak kwam het uiteindelijk niet tot problemen.

"Het is vrij bizar dat je als artiest niet eens vrij over het terrein kan lopen. De beveiligers vertrouwen niemand", zegt Mark Kneppers van het producerstrio maandag tegen Novum Nieuws. Kneppers mocht namens Kraak & Smaak afgelopen weekeinde drie optredens verzorgen op het prestigieuze openluchtfestival.

In totaal draaide Kneppers voor enkele duizenden festivalbezoekers. "Ondanks de stortregen was het echt te gek en zeer geslaagd. Dit was ongetwijfeld het grootste wat ik ooit heb meegemaakt", zegt hij.

Niet alleen het optreden was indrukwekkend, ook de grootte van het festival was overweldigend. "Ik heb nog spierpijn van het lopen." Kraak & Smaak stond in 2008 ook al eens op het festival, maar dit keer was de ontvangst groter, aldus Kneppers. "Je merkt echt dat je hier voet aan de grond krijgt. Ik hoop dat we bij de volgende editie een plekje op het grote podium kunnen krijgen."

Op dat podium stonden dit jaar grootheden als U2 en Beyoncé. Vooral over Beyoncé is Kneppers vol lof. "Ik was onder de indruk van de puike show van Beyoncé. Daar kan U2 nog wat van leren."