Man updatet Facebook tijdens gijzelneming

Precaire situaties hoeven geen belemmering te zijn om je sociale netwerk bij te houden of zelfs uit te breiden. Tijdens een gijzelneming in een motel in het stadje Ogden, Utah berichtte Jason V. zijn vrienden en kreeg hij adviezen en tips over zijn situatie.

Door nog onbekende reden ontaardde een bezoek van de man en een vrouw aan een motelkamer in een gijzelingssituatie. Tijdens de 16 uur durende belegering zag Jason kans meerdere Facebook-berichten te posten en de reacties te lezen.

Zijn vrienden adviseerden hem de gijzeling te beeindigen, moedigden hem aan of meldden hem locaties en mogelijke intenties van de omsingelende agenten. Ook kreeg hij twaalf nieuwe vriend-verzoeken.

In een van zijn posts plaatste hij een foto van zijn gezelschapsdame en zichzelf met als onderschrift: "Een lekkere gijzelaar, niet waar?" Zijn laatse bericht kwam vlak voor de inval: "Zit nu midden in de confrontatie, nogal naar maar ik ben op alles voorbereid."

Bij de inval besloot de Amerikaan zichzelf in de borst te schieten. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Of zijn Facebook-vrienden die hem tips stuurden vervolgd kunnen worden wordt nog onderzocht.