Kinect-camera officieel bruikbaar op pc

Softwareontwikkelaars kunnen aan de slag met de productie van Kinect-spellen voor pc. Microsoft heeft namelijk het softwareproductiepakket van de bewegingsgevoelige camera vrij aangeboden op de eigen website. Dat schrijft het gamevakblad Develop.

Het softwarepakket maakt het mogelijk de verschillende functies van Kinect te gebruiken. Het meten van diepte en registreren van bewegingen en herkennen van stemmen zijn enkele van de beschikbare functies die softwareontwikkelaars kunnen gebruiken.

Microsoft belooft dat het softwareproductiepakket gemakkelijk te installeren is. Bovendien levert de softwaregigant honderden pagina's aan documentatie mee om ontwikkelaars op weg te helpen. Op dit moment gaat het volgens de softwarereus nog om een testfase.

Zolderkamerontwikkelaars zijn sinds begin november, toen Kinect voor Xbox 360 op de markt kwam, aan het knutselen met de camera. Met behulp van meerdere camera's is het bijvoorbeeld mogelijk een hele kamer driedimensionaal in beeld te brengen. Op de Amerikaanse universiteit MIT hebben studenten software ontwikkeld waarmee de bewegingen van elke vinger herkend kunnen worden.