Paul de Leeuw: NL niet De Leeuw-moe

Paul de Leeuw denkt niet dat Nederland Paul de Leeuw-moe is en geeft tv-recensenten mede de schuld van het mislukken van zijn onlangs gestopte MaDiWoDoVrijdagshow. Ook het tijdstip van de dagelijkse show was volgens de VARA-presentator niet ideaal.

"Een kwartier later had al gescheeld", vertelt De Leeuw in een interview met Televizier. "Kijk, ik ben blij dat het gestopt is, want het is mislukt, maar dat lag niet alleen aan het programma. Ik neem ook de recensenten kwalijk dat ze de kijkcijfers niet beter analyseren."

De kijkcijfers waren namelijk lang zo slecht niet, stelt de presentator: "In feite was het programma een leuke winkel in een stille straat. Het programma ervoor sloot niet goed aan qua kijkersdoelgroep en de concurrentie was groot. Daardoor begonnen we met 200.000 kijkers. Maar aan het eind keken er vaak 400.000 à 500.000 en dat betekent gewoonweg dat het programma voor Nederland 3 niet slecht was. De conclusie dat men Paul de Leeuw-moe was, kun je hieruit niet trekken."

De Leeuw legt tot slot ook de schuld neer bij zichzelf en zijn medewerkers: "Laat ik voorop zeggen dat ik er zelf bij ben geweest en dat ik medeverantwoordelijk was voor het resultaat. We hebben veel fouten gemaakt. Het leek BNN en de VARA een goed idee om mij in het begin te omringen met mensen met wie ik nog niet eerder gewerkt had en die ook niet zo veel ervaring hadden. Dat was achteraf niet zo'n goed idee. Ik heb heel hard gewerkt, maar ik ben ook lui geweest door niet eerder dingen naar me toe te trekken. Dat neem ik mezelf wel kwalijk."

De jolige VARA-coryfee wil in het najaar weer groot amusement maken. "Tot eind oktober doe ik niks. Daarna zou ik graag met een nieuw concept op zaterdagavond de concurrentie aangaan", besluit De Leeuw.


Paul de Leeuw: Nederland niet Paul de Leeuw-moe (Foto: Novum)