Vertragingen op spoor door koperdiefstal

Treinreizigers moeten dinsdag op het traject tussen Diemen-Zuid en Duivendrecht rekening houden met vertraging door koperdiefstal. Ook tussen Breda en Roosendaal rijden minder treinen door diefstal van koper.

Spoorbeheerder ProRail meldt dat reizigers tussen Diemen-Zuid en Duivendrecht rekening moeten houden met een vertraging van 15 tot 30 minuten. Volgens een woordvoerder hebben dieven een ravage aangericht door op veel plekken koper los te knippen. Het herstellen van de schade duurt naar verwachting nog tot 16.00 uur.

Ook tussen Breda en Roosendaal is de vertraging een kwartier tot een halfuur. Op dat traject zijn bij Etten-Leur tientallen meters koper weggehaald. Ook wegverkeer ondervindt hinder, omdat negen spoorwegovergangen door de diefstal dicht blijven. Prorail verwacht dat de problemen op dit traject rond 12.30 uur verholpen zijn.

Op beide trajecten rijden minder treinen. De treinen die rijden, rijden uit veiligheidsoverwegingen stapvoets.

Het aantal koperdiefstallen, niet alleen rond het spoor, zit al jaren in de lift vanwege de hoge prijs van koper. Vorige week kondigde Prorail nog aan delen van het spoor te laten bewaken door beveiligers met honden.


Vertragingen op spoor door koperdiefstal (Foto: Novum)