Eindhovenaar snijdt agent met afgepakt stanleymes

Een 18-jarige Eindhovenaar heeft zaterdagavond een agent gestoken met een stanleymes dat de agent net daarvoor van hem had afgepakt. De man wist het mes bij een worstelpartij terug te pakken en een snee van 20 centimeter in de onderrug van de agent toe te brengen, meldt de politie zondag. Een andere agent liep bij de worstelpartij kneuzingen en schaafwonden op.

Door de worstelpartij zag een andere verdachte kans om weg te rennen. Getuigen hadden de politie gebeld toen ze rond 20.00 uur zagen dat drie mannen op de Rachmaninowlaan spullen uit hun scooters haalden en in de bosjes verstopten. De scooters hadden geen kentekenplaten.

Agenten controleerden de drie en namen het stanleymes van de 18-jarige in beslag. Toen ze hem wilden aanhouden, kwam hij in verzet. De agenten probeerden hem met pepperspray onder bedwang te krijgen, maar de man zag toch kans het mes terug te pakken en een agent te snijden.

Een andere agent liep bij de worstelpartij schaafwonden aan zijn gezicht en kneuzingen aan een knie en een elleboog op. Met hulp van enkele andere agenten is hij uiteindelijk aangehouden.

Een van de drie verdachten zag in het tumult kans de benen te nemen. De derde verdachte, een 16-jarige Eindhovenaar, is wel aangehouden. Hij heeft zich volgens de politie niet met de worsteling bemoeid. De agenten zijn door een dokter behandeld.

De scooters zijn in beslag genomen om na te gaan of ze gestolen zijn. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of de spullen die de drie volgens getuigen verstopten nog zijn gevonden.