Opnieuw aanhouding schietpartij Zwijndrecht

De politie heeft dinsdag een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de fatale schietpartij in Zwijndrecht in mei. Het gaat om een 25-jarige man uit Helmond, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

Bij de schietpartij in een woning aan de Langeraarstraat kwamen op 16 mei een 57-jarige moeder en haar dochters van 23 en 29 jaar om het leven. De 64-jarige vader raakte gewond.

Eerder werd al een andere 25-jarige Helmonder aangehouden, de ex van de jongste vrouw die bij het schietincident om het leven kwam. Hij wordt ervan verdacht de drie vrouwen in Zwijndrecht te hebben vermoord.

Na zijn aanhouding werd in zijn woning het lichaam van een 20-jarige vrouw aangetroffen. Justitie verdenkt hem er ook van haar te hebben vermoord. Ook werd al een 45-jarige man uit Den Bosch aangehouden in verband met de zaak. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit.

De Helmonder die deze week werd aangehouden wordt ervan verdacht zijn even oude plaatsgenoot te hebben geholpen nadat die de 20-jarige vrouw om het leven had gebracht. Ook wordt hij verdacht van verboden wapenbezit.