Zaak Van der Sloot uitgesteld

De behandeling van de moordzaak van Joran van der Sloot in Peru is uitgesteld. Van der Sloot had geen advocaat om zich te verdedigen bij een eerste hoorzitting die woensdag gepland stond, nadat zijn advocaat vorige week opstapte. De zitting is volgens berichten verplaatst naar volgende week.

Vorige week werd bekend dat Van der Sloot en zijn advocaat uit elkaar waren gegaan. Ze zouden het oneens zijn geweest over betalingen en de te voeren verdediging. Advocaat Maximo Altez vond dat de Nederlander de moord op de 21-jarige Stephany Flores moet bekennen in ruil voor een lagere straf, maar dat wil Van der Sloot niet.

Op de zitting zou woensdag de vader van het slachtoffer videobeelden te zien krijgen uit het hotel in de Peruaanse hoofdstad Lima, waar zijn dochter vorig jaar mei omkwam. Van der Sloot en de vader zouden niet rechtstreeks met elkaar in contact komen.

Van der Sloot zit sinds juni vorig jaar vast in de beruchte Miguel Castro Castro gevangenis. Hij kan tot 35 jaar cel krijgen als hij wordt veroordeeld voor roofmoord. Bij een bekentenis en een veroordeling voor doodslag is vijf jaar cel de maximale straf.


Zaak Van der Sloot uitgesteld (Foto: Novum)