Salaris Forum-bestuurder Harchaoui niet aangepast

Forum past het huidige salaris van directeur Sadik Harchaoui niet aan. De raad van toezicht overweegt naar aanleiding van de kritiek van het personeel op de vergoeding van Harchaoui wel een aanpassing van de inschaling van het salaris van toekomstige bestuurders. Dat heeft een woordvoerder van het multiculturele instituut woensdag gemeld.

De vergoeding van de 38-jarige Harchaoui, in 2010 ruim 142.000 euro inclusief uitbetaalde vakantiedagen, was vorige maand voor SP en PVV reden om opheldering te vragen. Harchaoui zou ook ten onrechte luxe hotelovernachtingen hebben gedeclareerd en een dvd-speler in zijn door Forum betaalde Audi A6 hebben laten inbouwen.

De raad van toezicht heeft zich over de zaken gebogen en vond geen onregelmatigheden, aldus de woordvoerder. De omstreden bestuurder was maandag aanwezig bij een gesprek van de raad van toezicht met het personeel.

Forum heeft een extern vertrouwenspersoon aangesteld die klachten van personeel voortaan behandelt. Daarnaast is er een interim-bestuurder aangetrokken die zich met de interne organisatie bezighoudt, zodat Harchaoui zich kan richten op externe zaken. Volgens de woordvoerder heeft de raad de maatregelen genomen 'op initiatief van of op zijn minst met instemming van Harchaoui'.

De organisatie verwacht binnen enkele weken een besluit te nemen over de inschaling van het salaris van toekomstige bestuurders. De beloning bij gelijksoortige en even grote gesubsidieerde organisaties ligt een stuk lager. Forum krijgt zes miljoen euro subsidie per jaar.


Salaris Forum-bestuurder Harchaoui niet aangepast (Foto: Novum)