Uitslag Uruguay - Nederland

Vanavond stond in Montevideo de oefenwedstrijd tussen Uruguay, dat zich voorbereidt op de Copa America, en Nederland op het programma. In de reguliere speeltijd werd het door late doelpunten van Luis Suarez en Dirk Kuijt 1-1. Strafschoppen moesten beslissing brengen, aangezien beide ploegen streden om de Copa Confraternidad. Uruguay won de strafschoppenserie en hield daardoor de bokaal in eigen land.

Beide landen begonnen niet echt overtuigend aan de wedstrijd, maar werden in één klap op scherp gesteld na een belachelijk harde tackle van Lugano. De aanvoerder van Uruguay ging met twee benen vol op de enkels van Van Persie, maar de scheidsrechter zag de harde charge over het hoofd. Op slag van rust leken de Zuid-Amerikanen op voorsprong te komen via Suárez. De oud-Ajacied werd echter onterecht teruggefloten wegens buitenspel. Niet veel later kreeg Afellay een enorme kans om de score te openen, maar Muslera redde knap op de inzet van onze landgenoot.

Na rust duurde het lang voordat het duel weer op gang kwam. Pas in de laatste minuten kwam de wedstrijd weer tot leven. Cavani passeerde Boulahrouz erg simpel, sprintte Heitinga voorbij en zijn voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van Suárez. De spits wist de bal achter Krul, die opnieuw een prima wedstrijd keepte, te schieten. Uruguay leek de winst binnen te hebben, maar in de slotminuut kopte Kuijt een hoekschop van Schaars achter keeper Muslera.

Een strafschoppenserie moest beslissing brengen wie de Copa Confraternidad mee naar huis mocht nemen. Van Persie en Elia misten namens Oranje en zodoende won Uruguay de serie met 4-3.