Scholiere (14) toont tietjes aan gymleraar

Deze week diende voor de rechtbank van het Vlaamse Leuven het proces tegen een hitsige gymleraar. De 31-jarige man vroeg twee leerlinges tijdens het chatten hun tietjes te laten zien. Een van de meisjes ging hierop in; het andere meisje weigerde.

De bewuste leraar gaf tussen augustus en november 2009 gymles op een middelbare school in het Belgische Tienen. Hier leerde hij twee 14-jarige meisjes kennen, met wie hij via internet een gesprek aanknoopte. De gesprekken werden steeds pikanter en uiteindelijk vroeg hij de meisjes hem hun ontluikende borstjes te laten zien. Een van hen gaf gehoor aan het verzoek en gunde haar gymleraar een blik in haar nog jonge boezem.

Het laatste gesprek ging echter nog een stuk verder. De beste man zat namelijk piemelnaakt achter zijn pc. Het tienermeisje dat met hem chatte schrok hier zo van, dat ze bij haar ouders en grootouders aan de bel trok. Deze schakelden hierop direct de politie in.

"De beklaagde heeft duidelijk gehandeld om zijn eigen driften te voldoen en niet deze van derden of minderjarigen", sprak de rechter. Aangezien de docent nog geen strafblad had, is hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast moet hij zijn computer regelmatig laten controleren en wordt hij verplicht een leertraject 'dader seksueel geweld' volgen. Ook moet hij de meisjes 850 euro schadevergoeding betalen en mag hij geen contact hebben met minderjarigen die geen familie zijn.