Ophef om 'Je mag mijn vrouw neuken'

Een potje Australian rules football in de hoogste regionen van Australië heeft deze week tot heel wat ophef geleid down under. Tijdens de wedstrijd hield een man een nogal opmerkelijke spandoek omhoog. De beste man prees hierop zijn vrouw aan, tot woede van de Australische footballbond AFL en diverse vrouwenorganisaties.

Afgelopen weekend speelden de Cats en de Suns tegen elkaar. Aan het einde van de wedstrijd bracht de tv-zender Ten Network een Cats-supporter in beeld, die een spandoek in de lucht hield met de tekst: 'Paul Chapman, jij mag mijn vrouw neuken'. 

De AFL riep na de wedstrijd direct Ten Network op het matje waarom zij de tekst zo in beeld brachten in het puriteinse land. De omroep heeft hun excuses aangeboden en verzekerd dat dit nooit meer zal gebeuren. Hiermee is de kous echter nog niet af. Organisaties tegen huiselijk geweld zijn woedend op de supporter.

"Ik ben niet preuts en ik vind dat men zichzelf moet kunnen uiten", laat White Ribbon ambassadeur Warwick Leeson in een reactie weten. "Dit spandoek laat vrouwen echter als het bezit van hun man zien." Leeson heeft de bewuste footballclub inmiddels aangeschreven, maar nog niets gehoord. "Als ze hem vinden, zouden ze hem zijn lidmaatschap moeten afnemen."

Volgens een vriend van de supporter was de spandoek bedoeld als geintje. De tekst blijkt namelijk een bekende leus onder Cats-supporters te zijn. De beste man is volgens zijn vriend niet eens getrouwd.