Shia LaBeouf: Megan Fox te sterk voor Transformers

Shia LaBeouf begrijpt dat regisseur Michael Bay Megan Fox niet heeft gevraagd voor de derde Transformers-film. Het klikte niet tussen de actrice en Bay. "Megan heeft een Spice Girl-kracht ontwikkeld, waardoor ze zich niet op haar gemak voelt bij Michael", zegt de acteur die zelf wel te zien is in Transformers: Dark of the Moon.

Fox heeft veel moeite gehad te accepteren dat ze een sekssymbool is, meent de 24-jarige LaBeouf. "Mike filmt vrouwen op een manier die aantrekkelijk is voor 16-jarigen", zegt de acteur tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. In Transformers was Fox veelvuldig te zien in korte truitjes en sexy poses.

LaBeouf vermoedt dat Bays botte manier van regisseren Fox heeft afgeschrikt. Fox zelf vergeleek Bay in een interview ooit met Napoleon en Hitler. De brunette vond hem sociaal gestoord. "Het enige wat Mike niet heeft, is tact", vindt ook LaBeouf. "Als Mike haar vroeg iets te doen, had hij geen tijd voor subtiele gesprekken."

Fox speelde in de twee voorgaande robotfilms het liefje van Sam Witwicky, gespeeld door LaBeouf. Bay besloot haar personage echter niet terug te laten komen in de derde actiefilm. In Transformers: Dark of the Moon speelt Rosie Huntington-Whiteley zijn geliefde. De film draait vanaf 29 juni in de Nederlandse bioscopen.


Shia LaBeouf: Megan Fox te sterk voor Transformers (Foto: Novum)