Nieuwe richting met gratis Age of Empires

De strategieserie Age of Empires slaat een nieuwe weg in. Onder de naam Age of Empires Online kan de game gratis online gespeeld worden. Naast de gratis versie een iets uitgebreidere versie ook in de winkel te liggen. Beide versies kunnen uitgebreid worden met betaalde spelfuncties. Dat heeft uitgever Microsoft woensdag bekendgemaakt.

Wie meer uit het spel wil halen, kan online of in de winkel verschillende pakketjes aanschaffen. Zo kosten decoraties voor een stad 4,99 euro, terwijl nieuwe verhaallijnen en spelfunctie een tientje kosten.

Age of Empires Online is een van de eerste spellen waarmee Microsoft het gratis online spelen combineert met een winkelversie. Zowel de gratis versie van het strategiespel als de betaalde winkelversie, die grofweg twintig euro kost, zijn vanaf 16 augustus beschikbaar.

De versie die in de winkel komt te liggen, bevat extra functies die niet in de gratis versie te vinden zijn. Denk hierbij aan krachtigere soldaten, meer mogelijkheden je leger te personaliseren, adviseurs en de mogelijkheid gamegeld te verdienen.

In 2008 werd bekend dat Microsoft-dochter Ensemble Studios, de gamestudio verantwoordelijk voor de pc-strategieserie Age of Empires, opgedoekt zou worden na de afronding van Halo Wars. De gamestudio kostte uiteindelijk meer geld dan het opbracht, reden voor Microsoft om de stekker eruit te trekken.

Age of Empires Online is gemaakt door Gas Powered Games, onder andere bekend van de strategieserie Supreme Commander. De game is vanaf 16 augustus verkrijgbaar.


Nieuwe richting met gratis Age of Empires