[RG] Sharapova en Li in halve finale

Maria Sharapova en Na Li strijden om een plaats in de finale van Roland Garros. De als zevende geplaatste Russische versloeg in haar kwartfinale Andrea Petkovic uit Duitsland met 6-0 en 6-3. Li versloeg met 7-5 en 6-2 de als vierde geplaatste Wit-Russische Victoria Azarenka.

Sharapova begon uitstekend tegen Petkovic en sleepte binnen een halfuur met 6-0 de eerste set binnen. In het tweede bedrijf kon de nummer vijftien van de plaatsingslijst meer tegenstand bieden. Hoewel Sharapova de Duitse vroeg brak, moest de Russische ook haar service een keer inleveren. Petkovic bleef goed meedoen tot 3-3, maar moest uiteindelijk toch capituleren.

Li zorgde ervoor dat de hoogste genoteerde speelster bij de laatste acht eruit vloog. Azarenka begon nog sterk aan haar duel met de Chinese, maar moest de eerste set toch met 7-5 aan Li laten. In de tweede set drukte de nummer zes van de plaatsinglijst goed door en greep ze de overwinning.

De andere halve eindstrijd gaat morgen tussen Marion Bartoli en Francesca Schiavone. De finale van de vrouwen staat zaterdag op het programma.