Boer weigert schikkingsvoorstel KNVB

Diederik Boer hangt een flinke schorsing boven het hoofd. De doelman van FC Zwolle heeft van de aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel gekregen van zes wedstrijden. Boer wordt beschuldigd van het slaan van een ballenjongen in de play-offwedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo.

Boer zou de tik hebben uitgedeeld in de slotminuut van de wedstrijd in Venlo. Bij een voor Zwolle ongunstige stand van 2-2 gaf de ballenjongen volgens de keeper de bal niet snel genoeg terug. De jongen deed na afloop aangifte bij de politie.

Mitchell Piqué ontkomt aan een schorsing. De verdediger van ADO Den Haag kreeg zondag tegen FC Groningen rood voor een vermeende handsbal op de doellijn. Pique verwierp een schikkingsvoorstel van één wedstrijd en werd door de tuchtcommissie vrijgesproken.

Update:

Diederik Boer heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geweigerd. De keeper van FC Zwolle, die een schikking van zes wedstrijden kreeg, moet zich volgende week voor de tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) verantwoorden.