Passagiers cruiseschip gewond door explosie

Twaalf passagiers van een cruiseschip dat afgemeerd lag in Gibraltar zijn dinsdag gewond geraakt bij een explosie. Een hoge tank op de kade die gevuld was met water en olie ontplofte tijdens laswerkzaamheden. De explosie veroorzaakte grote zwarte rookwolken.

Een Spanjaard die op de tank aan het lassen was raakte zwaargewond en liep ernstige brandwonden op. Hij is overgebracht naar een brandwondenziekenhuis in het Spaanse Sevilla. Een andere Spanjaard liep minder zware verwondingen op.

De opvarenden van het cruiseschip, de Independence of the Seas, liepen verwondingen op die varieerden van lichte brandwonden tot een gebroken schouder, aldus een verklaring van de regering van Gibraltar. Alle gewonden zijn aan boord van het schip behandeld.

Na de explosie van de tank is het cruiseschip direct op een 'veilige afstand van de kade' gaan liggen, aldus rederij Royal Caribbean. Vervolgens is het schip vertrokken naar de volgende haven op de route, het Franse Cannes.

De brandende tank was moeilijk te blussen en sloeg over op een tweede tank. Brandweerlieden zagen zich gedwongen zich terug te trekken. De brand werd daarna vanaf sleepboten geblust.

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.