Amore & Vita wil Riccò kans geven

Riccardo Riccò keert mogelijk volgende maand al terug in het peloton. De kleine Italiaanse ploeg Amore & Vita wil de klimmer een kans geven, schrijft Cyclingnews. Ricco zit sinds februari zonder team. Toen werd hij door Vacansoleil ontslagen nadat de Italiaan een bloedtransfusie zou hebben toegegeven.

Dat zou gebeurd zijn nadat hij met hevige koorts was opgenomen in een ziekenhuis. Naar aanleiding van die zaak wordt Riccò nog onderzocht door de Italiaanse politie.

Voordat Riccò bij Amore & Vita aan de slag kan, moet hij aan vijf voorwaarden van teameigenaar Ivano Fanini voldoen. Fanini wil dat Riccò zijn piercings, oorbellen en diamanten tand uitdoet, de banden met zijn manager, trainer en advocaat verbreekt en zijn kennis over het dopingsysteem met de autoriteiten deelt.

Bovendien moet hij zijn biologisch paspoort bijhouden en nooit meer medicijnen of injectienaalden bij zich hebben. Ten slotte moet Riccò met zijn vrouw en kind in een villa op het land van Fanini komen wonen zodat hij altijd gecontroleerd kan worden.

"Als hij aan mijn voorwaarden voldoet, zien we bij de Ronde van Toscane op 19 juni weer een nummer op zijn rug", stelt Fanini. "Ik weet zeker dat hij dan ook voor de overwinning kan strijden. Ons doel is om hem een kans geven terug te keren en dan lid worden van onze Worldtour-ploeg in 2012."


Amore & Vita wil Ricco kans geven (Foto: Novum)