Agent afgetuigd langs snelweg

Een 30-jarige politieagent in burger is zaterdagavond op de A1 door zes man in elkaar geslagen. De man reed op zijn eigen motor, maar maakte zich wel kenbaar als agent. De man werd door twee auto's klemgereden en door de inzittenden geschopt en geslagen. Hij liep meerdere kneuzingen en gekneusde ribben op. Een verdachte is aangehouden.

De mishandeling vond rond 23.00 uur plaats bij de afslag Muiderberg op de A1. Voorafgaand aan het incident gedroegen de auto's, een Audi A3 en een Opel Astra, zich al agressief. De motor werd door de Audi rechts ingehaald en moest hard remmen toen de bestuurder plotseling naar links kwam. Na handgebaren over en weer bleef de auto een tijdlang bedreigend rond de motorrijder hangen.

Toen de agent daarop probeerde weg te komen, dook de Opel Astra, die een tijd weg was geweest weer op. Hij werd gedwongen om te stoppen. De inzittenden kwamen op hem af en begonnen te slaan tegen helm, buik en been. De motorrijder kwam hierdoor ten val en werd hierna over zijn hele lichaam geslagen en geschopt.

Op een gegeven moment stopten de mannen en liepen ze weg. Toen de mannen weg waren, waarschuwde de motorrijder de hulpdiensten.

Een 22-jarige Almeerder kon zondagochtend rond 04.00 uur worden aangehouden op basis van het kenteken van een van de auto's. Hij reed bij zijn huis alleen in de auto. Zijn rol bij het voorval wordt onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen.