'Jackson hield slachtoffer en familie gevangen'

Icoon Buitenlands nieuwsMichael Jackson hield de jongen die hem beschuldigt van misbruik gevangen op zijn ranch Neverland. Ook zijn familie mocht de ranch niet verlaten. Ze zijn gedwongen om op video te verklaren dat hij altijd goed voor hen is geweest en een vaderfiguur was voor de aan kanker lijdende jongen. Dat zegt althans het Openbaar Ministerie.

Deze video is niet in de openbaarheid gebracht, maar zou door de advocaten van Jackson zijn gebruikt in de rechtszaal. Aanleiding voor dit alles zou een Britse televisiedocumentaire zijn geweest, waarin Jackson toegaf met kinderen in één bed te slapen. In deze documentaire is Jackson samen met de jongen te zien, die hem nu heeft aangeklaagd.

Volgens Openbaar aanklager Gordon Auchincloss begon Jackson de jongen in te palmen nadat de documentaire was uitgezonden. Hij stuurde hem en zijn familie per privévliegtuig op dure vakanties en op Neverland was het altijd feest. Eén keer wist het gezin te ontsnappen, maar Jackson wist hen ertoe te bewegen terug te keren. Dit alles leidde er volgens Auchincloss uiteindelijk toe dat de jongen bij Jackson in bed terechtkwam.

Volgens de advocaat van Michael Jackson, Thomas Mesereau, is het verhaal totale onzin. "Het idee dat ze gevangen werden gehouden en onder dwang met privévliegtuigen naar Florida vlogen om allerlei beroemdheden te ontmoeten is te belachelijk voor woorden. Een jury zou het weghonen." Volgens de verdediging wil het OM hoe dan ook een beroemdheid neer halen.

Subheader