Mark Zuckerberg zorgt voor eigen vlees

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg (foto) heeft gezegd alleen maar vlees te eten van wat hij eigenhandig heeft afgemaakt. Het is een 'persoonlijke uitdaging', zoals hij dit zelf omschrijft.

"Ik eet een stuk bewuster hierdoor. En ik heb veel geleerd over duurzame landbouw en het opvoeden van dieren", aldus de CEO van Facebook. Zuckerberg roept niet zomaar wat, nee hij voegt daadwerkelijk de daad bij het woord. Hij heeft op zijn Facebook-pagina, waar hij 847 vrienden heeft, een bericht geschreven "Ik heb net een geit en een varken afgemaakt."

Dit heeft onder zijn vriendenkring gezorgd voor veel ophef, want de emotionele reacties stroomden binnen. In een reactie van Zuckerberg legt hij uit dat dit behoort tot zijn persoonlijke uitdagingen die hij ieder jaar voor zichzelf heeft. Zo had hij in 2009 als uitdaging om iedere dag een stropdas te dragen. En dit jaar richt hij zich op de lieve lammetjes die rond deze tijd door het gras huppelen.

Een gerenommeerde chefkok in Silicon Valley, Jesse Cool, helpt Zuckerburg bij zijn uitdaging. Cool heeft hem voorgesteld aan wat boeren in de omgeving die hem hebben geadviseerd hoe hij de dieren moet slachten. "Hij snijdt de keel door van de geit met een mes, dat is de meest diervriendelijke manier om het te doen", aldus Cool.