Storing KPN treft honderdduizenden klanten

KPN heeft vrijdagochtend te kampen gehad met een storing in het mobiele netwerk. Enkele honderdduizenden klanten in het hele land konden niet bellen of gebeld worden, niet sms'en en geen internetdiensten gebruiken via hun telefoon, smartphone of laptop. De problemen zijn inmiddels geheel verholpen, meldt KPN.

De storing ontstond om 06.40 uur door een probleem met de stroomvoorziening. De stroom was binnen twee uur hersteld, maar het herstarten van het mobiele netwerk duurde langer. Volgens een woordvoerder van KPN was dat rond 10.45 uur voltooid.

KPN spreekt nadrukkelijk niet van een landelijke storing. "Dat wekt de indruk dat iedereen in het hele land er last van had en dat was niet zo", zegt een woordvoerder.

Een compensatie voor klanten is volgens de zegsman niet aan de orde. Hij noemt de vier uur durende problemen een 'korte storing'. "Het was maar een ochtend. Dat is uitermate vervelend, maar dit valt onder de voorwaarden van onze dienst. Klanten kunnen wel onze welgemeende excuses krijgen."

Ook T-Mobile kampt vrijdag met een storing. Er zijn problemen met de voicemaildienst. Klanten kunnen de voicemail gewoon inspreken, maar het ingesproken bericht wordt niet altijd opgeslagen, waarschuwt de provider. De storing treft geen iPhone-gebruikers.


Storing KPN treft honderdduizenden klanten (Foto: Novum)