Schijfvormige UFO gezien boven Nederland

Zaterdag is er door verschillende mensen een schijfvormige UFO boven Nederland gezien. Een echtpaar uit Ruinen zag het bizarre object tussen Ruinen en Meppel, aldus RTV Drenthe. Een andere getuige zag het object bij Nijmegen.

De heer Nijmeijer en zijn vrouw zagen zaterdagochtend rond kwart over acht een schijfvormig object in de lucht zweven dat grijs/wit van kleur was. Het gevaarte was ongeveer honderd meter in diameter, en hing zo'n tweehonderd meter boven de grond, aldus de getuigen tegen RTV Drenthe.

Het voorwerp leek eerst rechthoekig te zijn, vermoedelijk het zijaanzicht. Daarna leek het te kantelen waardoor het ellipsvormig werd, en daarna rond. Het object bevond zich ten noordoosten van de oude weg van Ruinen naar Meppel, in het zuiden van Drenthe. Het fenomeen was minuten lang zichtbaar. Nijmeijer heeft geen verklaring voor de waarneming.

Een website waar men ufo-waarnemingen kan melden, meldt dat er die zaterdag drie soortgelijke meldingen binnen waren gekomen. Een van de getuigen, een 41-jarige inwoner uit Nijmegen, Gelderland, nam rond vijf voor negen 's avonds het object waar.

De getuige was in de tuin en zag een rond vliegend object. In de eerste instantie dacht hij dat het een luchtballon was, maar opeens schoot het weg en bleef op grote afstand hangen. De getuige pakte zijn videocamera en wist het object - nu echter op grote afstand - te filmen. Volgens de 41-jarige man is op de video te zien dat het object vervolgens plotseling verdwijnt.