Verdachte zweminstructeur vrijgelaten

De 53-jarige zweminstructeur uit Uithoorn die wordt verdacht van ontucht met een jong meisje is vrijgelaten. De rechter-commissaris van de rechtbank Amsterdam heeft besloten dat de man op vrije voeten moet worden gesteld, meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagavond. Het OM is in beroep gegaan tegen de beslissing. De man blijft verdachte.

De man, die als zweminstructeur werkte bij een zwembad in Aalsmeer, werd vrijdag aangehouden, nadat de ouders van het kind woensdag aangifte tegen hem deden. De woning van de verdachte is doorzocht. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de man afbeeldingen heeft gemaakt van kinderen aan wie hij les gaf. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de zaak een relatie heeft met de Amsterdamse zedenzaak.

De 53-jarige verdachte werkte sinds oktober 2008 bij het zwembad. Hij is door de directie van het zwembad op non-actief gesteld. De man gaf op vrijdagavond en af en toe op zondagochtend zonder toezicht van anderen les aan in totaal ongeveer honderd kinderen.

Voor de ouders van deze groep kinderen werd woensdagavond een bijeenkomst gehouden. Ongeveer tweehonderd ouders bezochten de bijeenkomst, waarbij ook medewerkers van de gemeente Aalsmeer, de politie, het OM, GGD en de directie van het zwembad aanwezig waren.