Fors minder aanmeldingen bij Inholland

Hogeschool Inholland heeft tot nog toe ongeveer 20 procent minder vooraanmeldingen gekregen voor komend schooljaar dan vorig jaar. Een woordvoerder van de hogeschool tekent hier wel bij aan dat studenten zich nog tot 1 oktober kunnen inschrijven. "Dus er kan nog veel gebeuren."

Inholland kwam de afgelopen tijd flink onder vuur te liggen. Zo werd een paar weken geleden bekend dat een aanzienlijk deel van de studenten van vier opleidingen van Inholland ten onrechte een diploma heeft gekregen.

De Inspectie van het Onderwijs heeft de opleidingen bedrijfseconomie en media en entertainment management in Haarlem en commerciële economie en vrijetijdsmanagement in Diemen aangemerkt als zeer zwak. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra (VVD) kondigde vervolgens aan de accreditatie van de opleidingen in te willen trekken.

Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra liet eerder weten ervoor garant te staan dat er geen ondermaats presterende studenten meer met een diploma de deur uitlopen. Hij gaf toen aan blij te zijn dat in het inspectierapport wordt erkend dat Inholland inmiddels op de goede weg is met verbeteringen. De Tweede Kamer debatteert woensdagavond over de hogeschool.