Baby schopt papa in z'n zak

Een 23-jarige man uit Tasmanië heeft zijn pasgeboren kind ernstig mishandeld. Kenneth William Blake ging naar eigen zeggen volledig door het lint toen de baby hem een schop in zijn kloten verkocht.

In Tasmanië is momenteel het proces aan de gang tegen Blake en zijn 21-jarige vriendin. Terwijl Blake begin 2009 de zuigeling mishandelde, deed moederlief niets om haar kind te beschermen. Door de mishandeling liep het kereltje van slechts 6 weken oud twee gebroken benen, drie gebroken ribben, blauwe plekken en een bloedend oog op.

De zaak kwam aan het licht toen iemand van het consultatiebureau een huisbezoek aflegde. Blake bekende gisteren in de rechtbank schuldig te zijn aan mishandeling van zijn kind, maar had een uniek verweer. Volgens hem schopte zijn zoon hem tijdens het verschonen van zijn luier tussen de benen. "Als hij jou in je ballen zou trappen, zou je ook woest worden", aldus Blake. "Als ik door het lint ga, ken ik mijn eigen krachten niet."

Volgens de rechter is het echter onmogelijk voor een kind van slechts 6 weken oud om iemand zo hard tussen de benen te schoppen dat het pijn doet. Desondanks is de rechtszaak verdaagd tot 19 augustus. Zo heeft het stel de tijd om zich op te maken voor een nieuwe telg in het gezin. Blakes vriendin is namelijk ruim 4 maanden zwanger.