'Bijlmer-accent Lange Frans irriteert'

Marcel Peereboom Voller ergert zich helemaal suf aan het accent van Lange Frans. De tv-recensent van De Telegraaf vindt het niet kunnen dat de rapper in zijn nieuwe tv-show Face It geen normaal Nederlands praat.

"Als presentator laat je die Bijlmer-flow toch als de wiedeweerga verhelpen door dezelfde logopedist die Danny de Munk al jaren geleden bezocht? Ik hoop dat Frans nog voor de zomer door Mevrouw Frans naar zijn eerste lesje wordt gestuurd", zegt  Peereboom Voller.

Van de Veronica-show Face It wordt de tv-kenner niet bepaald vrolijk: "Dan worden de kandidaten gepresenteerd. Zij zijn als kistkalveren in een houten doos getimmerd. Alleen het hoofd steekt er nog uit. Het kistkalf wordt voor een stortkoker geplaatst. In de buis wordt een portie foeyonghai gegooid. Het kistkalf kokhalst de Chinese omelet naar binnen en spuugt het weer uit in een bakje. 'Hierrr komt een woare delekaatesse: een stierebal!' kraait Frans van plezier."

Peereboom Voller heeft weinig goede woorden over voor het spelprogramma: "Op Veronica is er een spelletje dat Face It heet, gepresenteerd door Lange Frans, waarin kandidaten opdrachten uitvoeren met alleen hun mond. Dit zijn, in één zin, drie redenen voor een zender om te zeggen: laten we het maar niet doen." De eerste aflevering van Face It werd dinsdag door slechts 198.000 mensen bekeken.


'Bijlmer-accent Lange Frans irriteert' (Foto: Novum)