[Giro] Weylandt overleden na zware val

Wouter Weylandt is maandag tijdens de derde etappe van de Giro d'Italia zwaar ten val gekomen. Het ongeluk gebeurde tijdens de afdaling van de Passo Del Bosco 22 kilometer voor de finish. Momenteel wordt de Belgische renner van Leopard-Trek gereanimeerd. Hij bloedde ook uit zijn neus.

Update 16.37 uur
Er komen meldingen binnen dat de pogingen om Weylandt te reanimeren nog niet succesvol zijn. Hij wordt nu per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Update 16.47 uur
Weylandt ligt nog steeds op de grond en is dus nog niet naar een ziekenhuis vervoerd. Zojuist is wel duidelijk geworden dat de podiumceremonie na afloop van de etappe niet doorgaat.

Update 17.03 uur
Volgens de Italiaanse omroep RAI was de 26-jarige Weylandt buiten bewustzijn en zou hij veel bloed hebben verloren. Hij is per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Verdere informatie over zijn toestand ontbreekt nog.

Update 17.05 uur
Artsen zijn er in geslaagd het hart van Weylandt weer aan de gang te krijgen. Dit meldt de Italiaanse omroep RAI.

Update 17.28 uur
RAI meldt dat Wouter Weylandt is overleden. Weylandt, die slechts 26 jaar werd, zou in september vader worden. Het nieuws van het overlijden van de Belg is bevestigd door een arts van de Giro d'Italia.

Update 18.42 uur
Weylandt is overleden aan een schedelbreuk die hij opliep tijdens zijn valpartij. Met zijn linkerpedaal raakte hij een muur en schoof 20 meter over het asfalt. Hij verloor het bewustzijn en bloedde hevig.

"We hebben 40 minuten lang geprobeerd hem te reanimeren, maar tevergeefs. Hij had een schedelbreuk en verschillende wonden in zijn aangezicht", vertelde wedstrijdarts Giovani Tredici.

Update 19.04 uur
Begin maart kreeg Weylandt nog het heugelijke nieuws dat zijn vriendin An Sophie zwanger is. In september zou hij voor het eerst vader worden.