Burgemeester Urk nodigt belagers uit

De burgemeester van Urk roept de jongeren die een brandbom naar zijn huis hebben gegooid op met hem te komen praten. "Als deze jongens zoveel bravoure hebben om een brandbom tegen het appartementencomplex te gooien, dan mogen ze ook langskomen om te vertellen waarom ze zoveel problemen met mij hebben", zegt Jaap Kroon maandag in De Telegraaf.

De jongeren moeten niet langskomen als ze gedronken hebben, 'want dan zijn ze niet aanspreekbaar'. Vanuit een groep van 150 jongeren werd het appartementencomplex waar de burgemeester woont tijdens koninginnenacht al bekogeld met stenen en flessen.

De politie stond echter al klaar en greep met de wapenstok in. De politie had al op acties bij het huis van de burgemeester gerekend omdat eerder die nacht al streng was opgetreden tegen lawaaierige jeugd.

Sinds enkele weken treedt de politie strenger op tegen scooterjeugd die zonder uitlaat of onder invloed van alcohol rijdt. De politie houdt extra toezicht rond het huis van de burgemeester.

De benzinebom die vrijdag tegen het complex werd gegooid zorgde voor een korte brand, die vanzelf uit ging. De politie onderzoekt de zaak, maar heeft nog geen verdachten aangehouden.