'Comedy Live is een comedykiller'

Joep van Deudekom is weinig gecharmeerd van het nieuwe satirische programma Comedy Live met Jan Jaap van der Wal. Volgens de programmamaker en cabaretier is de BNN-show een ware 'comedykiller' en voor veel verbetering vatbaar, zo zegt Van Deudekom in zijn column in Televizier.

Van Deudekom: Niet zo goed
"Als je een theaterprogramma maakt, kun je van tevoren nog zo veel praten over of iets leuk is, pas als er onbevangen toeschouwers bij zijn, weet je hoe goed het is. Alsof je dan ineens door de ogen van de toeschouwer ziet wat je zelf aan het doen bent. Meestal word je je dat pas echt bewust, als het niet zo goed is. Ik zag bij de eerste aflevering van Comedy Live regelmatig die paniekblik bij de cabaretiers en acteurs: 'Shit, dit leek zo leuk toen we het repeteerden'"
, aldus Van Deudekom.

Volgens de programmamaker gaat de BNN-productie verkeerd met het aanwezige publiek om: "Het publiek wordt door de zaalopwarmers zo verschrikkelijk opgefokt dat het vanaf de eerste seconde totaal uit zijn dak gaat bij iedere mislukte scheet die er langskomt. Als kijker zit je te kijken naar een feestje waar je niet bij hoort. Geen enkel moment krijg je de mogelijkheid om zelf te bepalen of iets leuk is: nee, de meute comedykillers op de tribunes joelt en schreeuwt op 150% bij... ja, eigenlijk bij alles."

'Kijker is niet debiel'
"Resultaat: doordat alles blijkbaar hilarisch is, is niets meer hilarisch; als een hoer die al begint te steunen en te hijgen, terwijl je nog bezig bent je jas aan de kapstok op te hangen. Iets wordt niet leuker als anderen voortdurend keihard in je oor schreeuwen dat het leuk is. De kijker is niet debiel en weet haarfijn wat echt is"
, sluit Van Deudekom af.

Eerder haalde Volkskrant-recensent Jean-Pierre Geelen uit naar Comedy Live. Volgens hem is het programma om te huilen zo slecht. Zaterdagavond zal de satirische show voor de derde keer op Nederland 1 worden uitgezonden.

http://i.fokzine.net/upload/11/04/110423_60385_ComedyLive_BNN.png
'Comedy Live is een comedykiller' (Beeld: BNN)