Vrouw komt om bij ernstig ongeval op A15

Een 51-jarige vrouw uit Dordrecht is vrijdagmiddag omgekomen bij een ernstig ongeval op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht-West. Dat meldt de politie vrijdag.

De vrouw zat achterin een auto die werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Dordrecht. Naast de bestuurster zat een 30-jarige vrouw. Het drietal was onderweg naar Gorinchem toen de bestuurster in de linkerberm terechtkwam en de controle over het stuur verloor. De auto kwam tegen een vrachtwagen en sloeg daarna over de kop. De vrouw die achterin zat schoot hierbij uit de auto en raakte ernstig gewond. Naast een ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen.

De zwaargewonde vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar overleed de vrouw later aan haar verwondingen. De bijrijdster was ook gewond en is samen met de bestuurster, die lichte verwondingen opliep, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval is vermoedelijk veroorzaakt door plotselinge filevorming als gevolg van een kopstaartbotsing verderop op de A15. De auto waar de vrouwen in zaten, is zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld. De vrachtwagen kon zijn weg vervolgen.

Klik hier voor een filmpje van RTV Rijnmond met onder andere beelden van de ravage na het ongeval.

a15
Submitter: Unknown_Device Bron: Novum