Geen verbod op moskeeën in Limburg

Er komt geen verbod op nieuwe moskeeën in Limburg. Dat was een belangrijk punt van de PVV, maar het staat niet in het vrijdag in Maastricht gepresenteerde coalitieakkoord van CDA, VVD en PVV.

Het CDA had zich tijdens de verkiezingscampagne al fel gekeerd tegen het PVV-plan om geen nieuwe moskeeën toe te staan. De drie partijen aanvaarden dat ze het op een aantal punten fundamenteel oneens zijn, staat in het akkoord.

De PVV wilde verder alle dienstauto's van het provinciebestuur afschaffen. Daar wilden CDA en VVD niet aan. Alleen de twee PVV-gedeputeerden, Antoine Janssen en Theo Krebber, gaan in hun eigen auto rijden.

In het akkoord staat onder meer dat de provincie de komende jaren in totaal 50 miljoen euro gaat bezuinigen, onder meer door in subsidies te snijden. Bij de provincie verdwijnen de komende vier jaar 185 banen. De motorrijtuigenbelasting gaat omlaag.

De PVV deed begin maart voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Alleen in Limburg, waar de partij van Geert Wilders de grootste werd, is de PVV in het provinciebestuur terechtgekomen.