[CL] Uitslag FC Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona is de eerste finalist geworden van de Champions League. De Catalanen wisten in eigen huis aartsrivaal Real Madrid op een gelijkspel te houden (1-1), terwijl de eerste wedstrijd al met 0-2 was gewonnen. In de finale treft Barça de winnaar van het treffen tussen Manchester Untited en Schalke 04.

Real Madrid had de intentie om het FC Barcelona moeilijk te maken en had duidelijk gekozen voor een andere tactiek ten opzichte van de andere drie El Clasico's van de afgelopen weken. De eerste kans was echter voor de thuisploeg, toen Busquets vrij voor Casillias kon inkoppen. De keeper van Real kreeg de bal echter recht op zich af en wist hem te pakken.

Na een half uur spelen was het Barcelona dat de klok sloeg met veel balbezig en vijf kansen op rij. Daarbij wist Casillias zich weer te onderscheiden door reddingen te verrichten bij schoten van Messi (2x) en Villa. Real kon er voor de rust maar weinig tegenoverstellen.

Real toonde bij de start van de tweede helft weer aanvallende intenties en wist zelfs te scoren. De goal van Higuaín werd echter terecht geannuleerd, omdat Ronaldo Mascherano onderuithaalde. Toch leek de confrontatie op het zeiknatte veld al vroeg na rust beslist. Pedro wist te scoren na een prachtige pass van Iniesta.

De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Di María schoot eerst snoeihard op de paal. Hij kreeg de bal terug in zijn voeten en bediende Marcelo, die wel raad wist met de bal. Na de goal golfde het spel over en weer, waarbij Barcelona wel de overhand had.

Het spel werd wel weer harder van de kant van Real Madrid. Het leverde verder geen kansen, laat staan doelpunten, op voor de Madrilenen. Barça vond het ook wel best in de slotfase en creëerde ook geen kansen meer. Een mooi moment in de slotfase was nog de rentree van Abidal, waarbij veertig dagen geleden een levertumor werd ontdekt.