Treinreizigers op spoor voor Amsterdam CS

Enkele treinreizigers zijn zaterdagochtend voor het treinstation Amsterdam Centraal uit de trein gestapt en zijn vervolgens over het spoor gaan lopen. De reizigers vanuit Noord-Holland zijn direct aangehouden door de politie en hebben een boete van 200 euro gekregen, meldt een woordvoerder van ProRail.

Het incident deed zich rond 09.30 uur voor, maar heeft nog geen gevolgen gehad voor het treinverkeer. De passagiers konden meteen worden opgepakt omdat de politie al langs het spoor klaarstond om eventuele spoorlopers aan te houden.

Vorig jaar raakte het treinverkeer ernstig ontregeld doordat raddraaiers aan de noodrem trokken en honderden passagiers die het wachten beu waren het spoor opgingen.

Rond 10.45 uur waren zaterdagochtend rond de 17.000 passagiers via de trein naar Amsterdam gekomen, dat zijn er ongeveer 2000 meer dan in voorgaande jaren.

Volgens een politiewoordvoerder loopt de stad 'gemoedelijk vol'. Zij benadrukt dat het meestal pas in de loop van de middag druk wordt. Vorig jaar trok de hoofdstad ongeveer 750.000 bezoekers.