Johnson en Walker vieren Pasen in Amsterdam

Fast & Furious 5-acteurs Dwayne 'The Rock' Johnson en Paul Walker hebben Pasen gevierd in Amsterdam. De acteurs hebben niet stilgezeten: "We zijn naar het Anne Frank Huis geweest, het Van Gogh Museum, de dierentuin, het park en we hebben een boottochtje gemaakt door de grachten", zegt Walker tegen Novum Nieuws.

De acteurs woonden dinsdag in Amsterdam de première van hun actiefilm Fast & Furious 5 bij. Met grote auto's kwamen de acteurs en regisseur Justin Lin aan bij Pathé Arena in Amsterdam Bijlmer. De acteurs waren naar eigen zeggen niet uit de stad weg te slaan.

De 37-jarige Walker voelt zich thuis in de hoofdstad: "Ik vind de levensstijl in deze stad fantastisch." Ook The Rock had wel langer willen blijven. "De mensen zijn aardig, het eten is heerlijk en de vrouwen zijn mooi."

"Ik wilde per se naar Amsterdam voor de promotie van deze film", zegt regisseur Lin, die de stad één van de mooiste ter wereld vindt. Hij ziet een zesde actiefilm vol snelle auto's en schaars geklede dames in de Nederlandse hoofdstad wel zitten. "Grote auto's door die smalle straatjes, ik zie het wel gebeuren." Dat er een zesde deel van Fast & Furious komt, staat vast. Of Lin die film gaat regisseren nog niet. "We hebben het er wel over gehad."

Fast & Furious 5 is de eerste in de reeks waar Johnson in meespeelt. "Iedereen gedroeg zich netjes op de set, maar er waren veel ego's", zegt The Rock. "Ik natuurlijk niet, maar Vin Diesel heeft een enorm ego, Paul Walker heeft een extreem groot ego. Iedereen was egocentrisch, behalve ik."

Fast & Furious 5 draait vanaf 5 mei in de Nederlandse bioscopen.


Dwayne 'The Rock' Johnson (Foto: Novum)