[CL] Uitslag Schalke 04 - Manchester United

Dinsdagavond werd de eerste halve finale van de Champions League afgewerkt. In de eigen Veltins-Arena nam Schalke 04 het op tegen Manchester United. Dankzij doelpunten van Ryan Giggs en Wayne Rooney won de Engelse ploeg met 0-2. Hieronder het verslag en de karakteristieken van deze wedstrijd.

De thuisploeg zocht vanaf het beginsignaal de aanval en dit leverde ook een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van Edwin van der Sar. Onze landgenoot wist zijn doel echter leeg te houden. Manchester United nam snel het initiatief van de wedstrijd over en speelde erg sterk. De Engelse ploeg kreeg kans op kans, maar telkens stond Schalke-doelman Manuel Neuer in de weg, die een uitstekende wedstrijd keepte. Hernández stuitte vaak op de keeper en ook Fabio, Rooney, Giggs en Park wisten Neuer niet te passeren.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde, Manchester United viel aan en Schalke 04 bleef overeind dankzij de uitblinkende Neuer. Toch kreeg Schalke via Edu een kans, maar Van der Sar pareerde de inzet van de Braziliaanse spits. Na ruim een uur spelen werd Neuer dan toch gepasseerd. Giggs kwam met een slimme loopactie vrij voor het doel en wist op aangeven van Rooney de bal achter Neuer te schieten. Korte tijd later werd Rooney zelf gelanceerd door Hernández en ook hij wist tot scoren te komen. In de slotfase geloofde ManU het wel, werden Park, Giggs en Rooney met het oog op het zware programma gewisseld en speelde de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson de wedstrijd rustig uit.


 

Schalke 04

0 - 2

Manchester United


   67' Giggs
69' Rooney
 
 Gele kaart: Metzelder, Sarpei (Schalke 04), Fabio (Manchester United)
 
Stadion: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Toeschouwers: 54.000
Arbiter: Velasco Carballo (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Uchida
Matip
Metzelder
Sarpei (Escudero/73)
Farfán
Baumjohann (Kluge/53)
K. Papadopoulos
Jurado (Draxler/83)
Raúl
Edu
  v.d. Sar
Fábio
Ferdinand
Vidic
Evra
Valencia
Carrick
Giggs
Park (Scholes/73)
Rooney (Nani/83)
Hernández (Anderson/73)