Uitzonderlijk goed Pasen voor attracties

Attracties zoals de Keukenhof hebben een uitzonderlijk goed paasweekend beleefd. De Keukenhof trok ruim honderdduizend bezoekers. Hoewel goed weer doorgaans slecht nieuws is voor musea, kon het Rijksmuseum in Amsterdam echter ook rekenen op veel belangstelling.

Bijna zestienduizend mensen bezochten sinds vrijdag de presentatie Rijksmuseum, De Meesterwerken. Vorig jaar kwamen er honderden bezoekers minder naar het Rijksmuseum, dat dit jaar uitpakte met de naar eigen zeggen mooiste werken uit de Gouden Eeuw.

Algemeen directeur van de Keukenhof Piet de Vries denkt dat 2011 waarschijnlijk een van de beste paasdagen uit de geschiedenis van de Keukenhof is geworden. "De combinatie van het uitzonderlijk mooie weer, het park in volle bloei en het thema heeft ervoor gezorgd dat we zeer tevreden mogen zijn over het grote aantal gasten."

Thema van dit jaar is Duitsland, land van dichters en denkers. De Keukenhof werd vooral bezocht door Nederlandse gezinnen, Duitsers en Aziaten.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) meldde eerder op de dag al dat door het zomerse weer een recordaantal buitenlandse toeristen de paasdagen doorbrengt in Nederland. Ruim een miljoen mensen vieren dit weekeinde vakantie in het land, tweehonderdduizend meer dan vorig jaar. De buitenlandse gasten komen vooral uit Duitsland en België.