Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Hengelo

Bij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo woedt zondagmiddag een grote brand. De brand woedt in een opslagloods waar afval gescheiden wordt. De brandweer probeert de brand onder controle te krijgen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is niemand gewond geraakt. De brandweer verwacht de brand pas in de loop van de avond onder controle te hebben.

De eerste melding van de brand aan de Boldershoekweg, aan de zuidkant van Hengelo, kwam rond 14.15 uur binnen. Vanwege de grootte van de loods zet de brandweer veel materieel in. Met vier bluswagens wordt de brand bestreden. Er is ook een hoogwerker ingezet om uit de hoogte te kunnen blussen.

In de loods die in brand staat, ligt vooral bouwafval. De brandweer heeft metingen verricht, maar er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Aan het eind van de middag meldde de brandweer dat de brand zich niet verder uitbreidt.

Bij het afvalbedrijf wordt al het huishoudelijke afval en veel van het bedrijfsafval uit de regio Twente verwerkt. Met het verwerken van afval wordt tegelijkertijd energie opgewekt.