Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft zich vanmiddag gerevancheerd voor de ontluisterende nederlaag tegen PSV (0-10), waar het eerder dit seizoen tegenaan liep. In de eigen Kuip werden de Eindhovenaren van de mat gespeeld en werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Feyenoord maakt nog altijd kans op een tickets voor de play-offs om Europees voetbal en begon het duel met PSV dan ook furieus. De bezoekers werden flink onder druk gezet, al was de eerste kans van de wedstrijd wel voor de Eindhovenaren. Stanislav Manolev schoot de bal namelijk op de lat en kreeg daarna ook nog een kopkans.

Daarna was het de beurt aan Feyenoord, dat steeds meer kansen op de openingstreffer kreeg. Andreas Isaksson reageerde op pogingen van Leroy Fer en Georginio Wijnaldum nog wel alert, maar was bij de volgende poging van Wijnaldum kansloos. De middenvelder van de Rotterdammers werd door Diego Biseswar gelanceerd en schoot vervolgens raak.

Op slag van rust slaagde PSV erin om de heersende druk van de Feyenoorders enigszins te verlichten en was via Zakaria Labyad zelfs dicht bij de gelijkmaker. In de tweede helft zette PSV de ingezette lijn door, maar kreeg na zeven minuten een nieuwe tik te verwerken. Orlando Engelaar werd na een duel met Luc Castaignos met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

PSV bleef echter knokken voor wat het waard was en kwam uiteindelijk langszij. Labyad raakte in eerste instantie de paal, waarna Ola Toivonen alert reageerde en het leder vanaf een metertje of 20 tegen de touwen werkte. Toch konden de Brabanders niet lang van de voorsprong genieten. Na voorbereidend werk van Biseswar tekende Wijnaldum voor zijn tweede doelpunt van de middag.

Tien minuten voor tijd besliste Castaignos het duel met de derde goal voor Feyenoord. In het resterende deel van de wedstrijd hadden de Rotterdammers vrij spel, maar slaagden er niet in om de kansen in goals uit te drukken.