Zeven aanhoudingen voor groepsverkrachtingen

In Rotterdam zijn deze week zeven jongens opgepakt op verdenking van een aantal groepsverkrachtingen met één en hetzelfde slachtoffer. De verkrachtingen hebben plaatsgevonden in 2008 en 2009, meldt de politie.

De verdachten zijn nu tussen de 12 en 18 en komen allemaal uit Rotterdam. Ze worden ervan verdacht een nu 14-jarig meisje uit Rotterdam tussen december 2008 en de zomer van 2009 meerdere keren in groepsverband te hebben verkracht. De samenstelling van de groepjes wisselde steeds.

De moeder van het meisje deed begin dit jaar aangifte van de verkrachtingen van haar dochter. Uit onderzoek bleek vervolgens dat het slachtoffer was gedwongen seksuele handelingen te ondergaan. De daders dreigden een filmpje openbaar te maken waarop te zien is dat het meisje seks heeft met een van de verdachten.

Vijf verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun hechtenis verlengd. Twee verdachten waren ten tijde van de verkrachtingen nog geen 12 en kunnen daardoor niet worden vervolgd.

De politie heeft telefoons en gegevensdragers van de verdachten in beslag genomen. Alle verdachten zijn aangemeld bij de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg.