Internationale prijs 2 Brothers on the 4th Floor

Danceact 2 Brothers on the 4th Floor heeft dit weekeinde weer een prijs in ontvangst mogen nemen. Zangeres Des'Ray en rapper D-Rock werden zaterdag in het Belgische Hasselt verrast met een award voor de wereldwijde verkoop van tien miljoen cd's, laat het management van de act maandag weten.

2 Brothers on the 4th Floor was vooral in de jaren negentig populair. De Nederlandse groep scoorde internationaal met nummers als Never Alone en Dreams. Vorig jaar besloten Des'Ray en D-Rock weer bij elkaar te komen voor een reünietournee. Vanwege die tournee schoot de verkoop van hun albums weer omhoog, in september ontvingen ze een gouden plaat voor hun debuutplaat Dreams en de opvolger 2.

De diamond status, voor de internationale verkoop van meer dan tien miljoen cd's, werd tijdens het evenement I Love the 90's overhandigd aan Des'Ray en D-Rock. 2 Brothers on the 4th Floor behoort daarmee tot een van de succesvolste Nederlandse acts in het buitenland. Eerder ontvingen Within Temptation, George Baker en Golden Earring de onderscheiding.


Internationale prijs 2 Brothers on the 4th Floor (Foto: Novum)