Van der Gijp leeft als een kluizenaar

René van der Gijp komt op televisie over als een vrolijke snuiter, maar thuis leeft de voetbalanalist een teruggetrokken leven. Dit meldt het AD maandag, op basis van een portret dat het programma KRO Profiel op 30 april zal uitzenden.

Zo zegt collega en vriend Johan Derksen over Van der Gijp: "René lijkt een intens vrolijke figuur, maar de mensen zouden 's avonds eens door zijn brievenbus in huis moeten kijken, dan is daar een heel andere René."

De oud-voetballer blijkt namelijk als een kluizenaar te leven. Hij had drie eerdere relaties, waar twee kinderen uit zijn voortgekomen, maar heeft nooit overwogen om met een vrouw samen te gaan wonen.

KRO Profiel behandelt in het portret ook de voetballoopbaan van Van der Gijp. Of hij nu won of verloor, het maakte hem niets uit. Volgens Derksen hebben trainers en medespelers zich behoorlijk aan die instelling geërgerd: "Broodvoetballers hadden er enorm de pest aan dat het René allemaal niks kon schelen."

Op tv is Van der Gijp wel een gewaardeerde collega zegt Derksen: "Hij vertelt nooit onzin, weet alles, ziet alles. Door zijn vermogen om het met humor te brengen is hij de beste analyticus van het land."


René van der Gijp leeft als een kluizenaar