[NHL] Uitslagen playoffs 18-04-2011

In de NHL werden vannacht drie wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de playoffs om de Stanley Cup. Hieronder vind je de uitslagen en een kort verslag van elke wedstrijd.

New York Rangers - Washington Capitals

De Rangers stonden voorafgaand aan deze thuiswedstrijd met 2-0 achter in de series en moesten dus eigenlijk wel winnen om nog een kans te behouden op de volgende ronde. Met hangen en wurgen lukte dit door anderhalve minuut voor tijd de winnende 3-2 te scoren. Brandon Dubinsky was daardoor, naast de weer uitstekend keepende Henrik Lundqvist, de held van de dag voor de Rangers.

In de tweede periode had de ploeg nog even pech doordat zij een minuut voor tijd de 1-1 om hun oren kregen en de 2-1 afgekeurd zagen worden. Er werd gescoord via de binnenkant van de paal, maar de puck was nog niet volledig over de doellijn toen de tijd voorbij was. De ploeg toonde echter veerkracht en domineerde in de derde periode. Een 2-1 voorsprong was het resultaat hiervan. De Capitals kwamen nog wel terug tot 2-2, maar doordat de Rangers harder werkten gingen zij er alsnog met de overwinning vandoor.

Nashville Predators - Anaheim Ducks

De Ducks hadden verrassend weinig in te brengen in de wedstrijd tegen de Predators. De stand doet anders vermoeden, maar de ploeg werd volledig gedomineerd. Slechts 16 schoten op doel wisten zij te produceren, terwijl de Predators het doel van goalie Ray Emery maar liefst 37 keer onder vuur namen. Opmerkelijk, omdat de Predators juist bekend staan als een verdedigend ingesteld team. De aanvallende explosie van de Predators zorgde ervoor dat goalie Pekka Rinne's matige optreden geen gevolgen had. De al het hele seizoen goed in vorm zijnde Fin stond drie goals toe in de zestien schoten op doel van de Ducks, en dat was de enige reden dat de Ducks nog in de wedstrijd bleven.

Teemu Selanne, de ervaren Finse right winger, maakte twee goals. Op veertigjarige leeftijd maakte hij in het reguliere seizoen al dertig goals, en in de playoffs gaat hij vrolijk verder met waar hij goed in is: doelpunten maken. Inmiddels heeft hij al vier goals op zijn naam staan in drie wedstrijden. Het was echter niet voldoende, want de Predators wonnen onder leiding van de uitstekend spelende Mike Fisher met 4-3.

Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks

De verdedigend kampioen is alweer bijna uitgeschakeld. Nadat zij op de allerlaatste speeldag dankzij hulp van de Minnesota Wild alsnog de playoffs haalden lijken hun kansen op een back-to-back kampioenschap nu toch echt verspeeld. De Canucks wonnen met 3-2 en staan nu 3-0 voor in de playoffserie. Het is in de historie van de NHL pas drie keer eerder gebeurd dat een ploeg van een 3-0 achterstand in de playoffs terugkwam om met 4-3 te winnen. De laatste keer was wel recent: de Flyers flikten het vorig seizoen nog tegen de Boston Bruins en haalden de Stanley Cup finale tegen de Blackhawks.

De Canucks waren niet op hun best, maar toonden voldoende veerkracht om er alsnog met de overwinning vandoor te gaan. De ploeg bracht zichzelf vooral in de problemen door veel penalties te pakken. Dit resulteerde in de eerste periode in een powerplay goal voor de thuisploeg. Goalie Roberto Luongo was echter uitstekend in vorm en wist vervolgens de stand op 1-0 te houden in de rest van de periode. Vervolgens kwamen de Canucks in de tweede periode op een 2-1 voorsprong door goals van Christian Ehrhoff en Daniel Sedin binnen een minuut. De Blackhawks kwamen nog wel gelijk in de tweede periode, maar in de derde periode maakte Mikael Samuelsson de enige goal voor de Canucks.