Knokkende voetbalfans opgepakt in Alkmaar

In Alkmaar zijn zaterdagavond negentien voetbalsupporters aangehouden na een straatgevecht. AZ had met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. Tien van de arrestanten zijn afkomstig uit Den Haag en negen uit Alkmaar en omgeving. Ze mochten de nacht in de cel doorbrengen.

Ongeveer tachtig relschoppers gingen iets voor middernacht met elkaar op de vuist in en rondom het Victoriepark. De politie was binnen enkele minuten met tientallen agenten aanwezig om de kemphanen uiteen te drijven en aan te houden.

Een aantal raddraaiers verspreidde zich over de binnenstad. Bij hun vlucht werden enkele verzwaarde handschoenen gevonden, die ernstig letsel kunnen veroorzaken. De mannen werden aangehouden in onder andere de Spanjaardstraat, Luttik Oudorp, het Victoriepark en het Verdronkenoord.

Alle verdachten worden zondag verhoord. De politie neemt de zaak hoog op en stelt een uitgebreid onderzoek in. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tijdens de wedstrijd werden al vijf ADO-supporters op de trein gezet omdat ze in de stad waren en geen kaartje voor de wedstrijd bij zich hadden.